AnatomiaPRO-KOULUTUS

Hei hyvä anatomiasta innostunut joogaopettaja. Haluaisitko ymmärtää kehon toimintaa paremmin? Tuntuuko sinusta että joogaopettajakoulutuksessasi ei ole riittävästi aikaa anatomian läpikäymiselle? Kiinnostaako aihe, mutta et haluaisi joogaopettajuuden takia lähteä opiskelemaan fysioterapeutiksi?

Tämä on kutsu juuri Sinulle.

Tule mukaan puolentoista vuoden matkalle, jossa anatomiasta ja sen soveltamisesta nimenomaan joogan opettamiseen opiskelevat yhdessä hybridimuotoisesti. Luomme yhdessä ryhmään kannustavan ja turvallisen vertaistukeen perustuvan ilmapiirin, joka tukee oppimista ja nostaa jokaisen ryhmäläisen anatomian osaamisen uudelle tasolle, unohtamatta hauskanpitoa!

Vihdoin riittävästi aikaa opiskella toiminnallista anatomiaa yhdessä muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa!

Mistä anatomiaPRO:ssa on kyse?

AnatomiaPRO koulutus on puolentoista vuoden matka, jonka tarkoitus on syventää toiminnallisen anatomian osaamista erityisesti oma joogaharjoitus ja joogaopettajuus huomioiden.

Opiskelu koostuu hybridi-muotoisesti ”anatomia-klubi” zoom-tapaamisista, itseopiskelusta verkkokurssilla sekä live-viikonlopuista ja opetusharjoittelusta, jonka myötä pääsemme soveltamaan kaikkea opittua käytännössä ja jakamaan yhteisestä kiinnostuksen aiheesta osittain ajasta ja paikasta riippumatta!

Zoom-ryhmätapaamiset sisältävät mm. anatomian yksityiskohtaista tutkimista viimeisimpien, huikean hienojen 3D mallien kautta, pohdintaa miten jooga ohjeet (cues) vaikuttavat kehoon anatomisesti ja miten eri ohjeet toimivat erilaisille kehoille, keskustelua ja ohjausta miten anatomiaa voi soveltaa käytäntöön joogatunneilla sekä toiminnallista anatomiaa joogaharjoituksen kautta ohjattuna. Sisältö koostuu ja kehittyy myös klubilaisten toiveiden ja kysymysten mukaisesti!

Katso AnatomiaPRO esittelyvideo:

Missä koulutus järjestetään?

ZOOM-tapaamiset
2h ryhmätapaamiset noin kaksi kertaa kuussa zoomissa, perjantai aamupäivisin klo 9-11.

Jos et pääse paikalle zoomiin voit katsoa tallenteen silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Kaikki zoomit tulevat jäsenten katsottavaksi Anatomia-klubin verkkoalustalle.

LIVE-koulutukset Helsingissä
Yhteensä 8 kertaa PE-LA koulutusta, muutamien kuukausien välein. Koulutuksissa harjoitellaan jooga-anatomiaa käytännössä ja opiskellaan täydentäviä aiheita. Katso tarkemmat tiedot alta!

Opetusharjoitus-tunnit Helsingissä
Koulutuksen edetessä järjestämme harjoitustunteja joko livenä tai online, jossa pääset soveltamaan opittua käytännössä ja ohjaamaan joogatunnin, johon integroit anatomiaa ymmärrettävällä tavalla!

Harjoitustunneille voi tulla osallistujia myös koulutuksen ulkopuolelta, jolloin pääset ohjaamaan erilaisia kehoja.

Verkko-oppimisalusta 
Saat pääsyn AnatomiaPRO verkko-oppimisalustalle, josta löydät kaiken koulutukseen liittyvän verkkomateriaalin, kuten zoom-tapaamiset, kotitehtävät verkkokurssimuotoisesti, materiaalipankin sekä foorumin, jossa voit keskustella polttavista anatomisista aiheista hyvässä ryhmähengessä!

Milloin seuraava koulutus alkaa?

Täytä hakemus sivun yläosasta ja otan sinuun yhteyttä kun uusi koulutus alkaa. Todennäköisesti minulla on mahdollista aloittaa uusi ryhmä aikaisintaan syksyllä 2024.

Tällä hetkellä käynnissä oleva koulutus on alkanut tammikuun 2023 lopulla ja päättyy toukokuussa 2024.

Katso tarkempi aikataulu alta!

Koulutuksen keskeinen sisältö

ASANA-ANALYYSI 90 h
40 h opetusta + 30 h klubia ja harjoitustunteja / 20 h kotitehtäviä

Kuulostaa teknisemmältä kuin onkaan, asana-analyysi on Jutan kehittämä tapa opetella toiminnallista anatomiaa asanaharjoittelun kautta! Asana-analyysi lähtee liikkeelle siitä että opit ymmärtämään mitä asanassa tapahtuu anatomisesti oman kehosi kautta. Harjoittelemme tuntemaan kehon eri rakenteita; lihaksia, sidekudoksia ja nivelten liikkeitä tarkkojen anatomisten ohjeiden kautta. Kun tiedät miltä anatomiset rakenteet tuntuvat omalla kehollasi ja miten ne auttavat linjaamaan, vahvistamaan ja venyttämään kehoa tarkemmin ja tuntuvammin, osaat ohjata sen myös eteenpäin. Asana-analyysiin sisältyy myös kehon nivelten liikeratojen ymmärtäminen ja liikelaajuudet, täten antamasi ohjeet ottavat huomioon niin yksilölliset nivelten muodon variaatiot kuin normaalit liikelaajuudet. Asana-analyysi saa nimensä siitä että sen kautta ymmärrät miksi asanat näyttävät erilaisilta eri harjoittajien tekemänä ja mitkä anatomiset tekijät eroihin vaikuttavat. Erilaisuuden sanoittaminen anatomian kautta tuo tekemiseen maanläheisyyttä ja armollisuutta, todellista ymmärrystä siitä että olemme erilaisia, ja että jokaiselle paras harjoitus on se mikä vielä eteenpäin oman kehon rajoissa.

Osuuteen sisältyy myös ohjausharjoittelua kaikille avoimilla harjoitustunneilla, jossa opettelemme käyttämään erilaisia anatomisia teemoja tuntisuunnittelun pohjalla ja integroimaan anatomiaa sujuvammin joogan opetukseen. Tunneilla pääset ohjaamaan erilaisia kehoja ja saat rakentavaa palautetta, jonka avulla voit kehittää opetustasi eteenpäin.

Asana-analyysin kautta toiminnallisesta anatomiasta tulee kuin hauska “peli”, jonka avulla voit joogaopettajuutesi ohessa saada loputtomasti oivalluksia asanaharjoittelun kehollisista vaikutuksista ja yksilöllisistä eroista!

LIIKERAJOITUS JA LIIKEKONTROLLI 15 h
10 h opetusta + 4 h klubia / 1 h kotitehtäviä

Miksi takareidet ovat niin jäykät tai selkä liikkuu vähäisesti joistakin kohdista? Ymmärtämällä mitä  liikerajoituksen takana voi olla, osaat ohjata tarvittaessa erilaisia liikkuvuutta kehittäviä harjoituksia. Toisaalta ymmärrät myös milloin liikkeen rajat tulevat vastaan. Liikerajoituksen vastakohta on ”liiallinen” hallitsematon liikkuvuus, jota kutsutaan myös liikekontrolli –termillä.

Usein nämä kaksi ilmiötä esiintyvät yhdessä; liikerajoitus pakottaa viereisen kohdan kehosta liikkumaan enemmän ja sitä myötä myös mahdollisesti hallitsemattomasti. Liikekontrolliongelma voi tosin esiintyä myös ilman liikerajoitusta. Opit tunnistamaan liikekontrolliongelmien tyypilliset oireet yhdistettynä joogaharjoitukseen ja huomiomaan millä tavoin sekä liikkuvuutta että liikkeen hallintaa voidaan parantaa asanatyöskentelyllä.

KIPUTIEDE, KUDOSVAURIOIDEN PARANTUMINEN, PATOLOGIA 15 h
10 h opetusta + 4 klubia / 1 h kotitehtäviä

Historiallisesti kipua on pidetty kudosvaurion mittarina, jonka takia siihen yhdistyy helposti toimintaa muokkaavia pelkoja. On totta, että kipuun voi liittyä myös kudosvaurio, mutta nykypäivänä tiedämme että aina se ei ole näin, varsinkaan jos kipu on pitkittynyttä, eli yli kolme kuukautta jatkunutta.

Koulutuksen kiputiede, kudosvauriot ja patologia osuudessa käydään läpi kipua ilmiönä niin kiputieteen ja eri kiputyyppien kautta. Lisäksi käymme läpi kudosvaurion parantumista sekä millaiset oireet vaativat ohjaamista eteenpäin terveydenhuoltoon. Joogaopettajan ei ole tarkoitus olla terapeutti (ellei hän toki ole joogaterapeutti tai muu terveydenhuollon ammattilainen), mutta kivun ilmiön ymmärtämisestä on hyötyä myös joogaopettajan perusammatissa. Eri kipumekanismien, sekä omien rajojensa ymmärtäminen tuo joogaopettajan työhön rauhaa ja varmuutta, sekä ohjaamisen monipuolisuutta ja tarkkuutta. Joogalla on viisaasti ohjattuna myös suuri terapeuttinen potentiaali.

HERMOSTO, ÄÄREISHERMOT JA AUTONOMINEN HERMOSTO 15 h
10 h opetusta + 4 klubia / 1 h kotitehtäviä

Väitän että suurin ”anatominen riski” joogassa on hermokudoksen venyttäminen. On harvinaista että yhdellä harjoituksella saadaan pysyvää vauriota aikaiseksi, mutta hermon venyttämisestä, varsinkaan jos sen liukumista rajoittaa jokin anatominen tekijä, ei ole varsinaisesti hyötyäkään. Pahimmillaan se saattaa provosoida oireita ja estää oppilaita tekemästä joogaharjoitustaan. Tämän takia koulutuksessa käydään läpi ääreishermojen reitit, tyypilliset hermo-oireet sekä mitä ohjaamisessa tulisi huomioida ääreishermojen kannalta.

Autonominen hermosto, eli ”stressihermosto” on nimensä mukaisesti itseohjautuva, joskin joogassa on monia tapoja, joilla voimme vaikuttaa autonomisen hermoston tasapainoon. Ymmärtämällä autonomisen hermoston toimintaa, opit suunnittelemaan tunteja jotka rauhoittavat, tai halutessa myös stimuloivat, autonomisen hermoston eri puolia.

FASKIA JA MITEN KEHO MUOVAANTUU LIIKKEESTÄ 15 h
10 h opetusta + 4 klubia / 1 h kotitehtäviä

Faskia on anatomisen tutkimuksen viime vuosien suurin trendi eikä suotta. Faskia-tutkimuksen kautta olemme saaneet paljon mielenkiintoisia uusia näkökulmia niin liikuntaan, liikkeen kehollisiin vaikutusmekanismeihin kuin erilaisiin kehoterapioihin, jotka perustuvat liikkeeseen, kuten manuaaliterapiat. Koulutuksen faskia-osuudessa perehdytään faskian rakenteeseen ja fysiologiaan, miten faskia (ja muut tukikudokset) muovaantuvat liikkeen vaikutuksesta sekä koko kehon kattaviin myo-faskiaalisiin meridiaaneihin eli lihas-sidekudosketjuihin.

YHTEENSÄ 150h koulutus. Käytyäsi koulutuksen saat anatomiaPRO (150h) nimikkeen.

Koulutuksen tarkempi sisältö

AnatomiaPRO koulutusohjelma 2023-2024

Zoom-tapaamiset ja opetusharjoitus-tunnit aina perjantaiaamuisin klo 9-11.

LIVE-koulutusviikonloppujen aikataulu on PE klo 9-16 / LA klo 13-18.

Kevätkausi 2023

  • 27-28.1.2023 LIVE-koulutusviikonloppu: Faskia
  • Zoom-tapaamiset → 
    – Perjantai 10.2.
    – Perjantai 24.2.
  • 10-11.3.2023 LIVE-koulutusviikonloppu: Asana-analyysi alaraaja
  • Zoom-tapaamiset →
    – Perjantai 24.3.
    – Perjantai 14.4.
    – Perjantai 28.4.
  • 12-13.5.2023 LIVE-koulutusviikonloppu: Asana-analyysi keskivartalo
  • Zoom-tapaamiset →
    – Perjantai 26.5.
    – Perjantai 9.6.
    – poikkeus zoom juhannus → keskiviikko 21.6. klo 9-11.

 

  • 7.-8.7.2023 LIVE-koulutusviikonloppu: ASANA-ANALYYSI hartiarengas yläraaja

Syyskausi 2023

Zoom-tapaamiset ja opetusharjoitus-tunnit vaihdellen perjantaisin klo 9-11

  • 25.8. zoom-tapaaminen
  • 8-9.9.2023 LIVE-koulutusviikonloppu: Liikkuvuus ja hallinta
  • Zoom -tapaamiset TAI opetusharjoitus-tunnit →
    – Perjantai 22.9.
    – Perjantai 6.10.
    – Perjantai 20.10.
    – Perjantai 3.11.
    – Perjantai 17.11.
    – Perjantai 1.12.

 

  • 15-16.12.2023 LIVE-koulutusviikonloppu: Kiputiede, kudosvaurio, parantumisprosessi, patologia, asanavariaatiot

Kevätkausi 2024

Zoom-tapaamiset ja opetusharjoitus-tunnit vaihdellen perjantaisin klo 9-11

  • 12.1. Zoom-tapaaminen
  • 26.-27.1.2024 LIVE-koulutusviikonloppu: Hermosto, ääreishermot, autonominen hermosto
  • Zoom -tapaamiset TAI opetusharjoitus-tunnit →
    – Perjantai 9.2.
    – Perjantai 23.2.
    – Perjantai 8.3.
    – Perjantai 22.3.
    – Perjantai 5.4.
    – Perjantai 19.4.
    – Perjantai 3.5.

 

  • 17.-18.5.2024 LIVE-koulutusviikonloppu: Valmistumisseminaari

Koulutuksen hinta 2023-2024

Koulutus voidaan maksaa kuluitta kuukausierissä (yhteensä 17 kuukautta).

Early bird (mikäli haet mukaan ja maksat koulutuksen kaksi ensimmäistä kuukautta 340€ 10.12.2022 mennessä):
170,00 € / kk (sis. Alv 24%)

Late bird (ilmoittautuminen 10.12.2022 jälkeen):
195,00€ / kk (sis. Alv 24%)

Kokonaishinnat Tammikuusta 2023 – toukokuulle 2024:
Early bird 2900 € (sis. Alv 24%)
Late bird 3315 € (sis. Alv 24%)

Kokonaisuuteen sisältyy 8 koulutusviikonloppua jaksottuen puolentoista vuoden ajalle, anatomia-klubi zoom tapaaminen joka toinen viikko 15 kuukauden ajan sekä nauhoitteet zoom-tapaamisista, 10 h verkkokurssimateriaalit, joita käytämme kotitehtävinä, AnatomiaPRO verkkoalusta, jossa mm. keskustelu-forum AnatomiaPRO kurssilaisille sekä oma kopio Anatomia & kehotietoisuus – kokemuksellisen anatomian oppaasta.

Kokemuksia

AnatomiaPRO valmistuneet

Lorem ipsum dolor sit amet

Klubiemäntä Jutta Aalto – Kehon ja liikkeen ammattilainen

Jutta Aalto on osteopaatti ja iyengarjoogaopettaja, joka on perehtynyt erilaisiin liikuntametodeihin ja terapeuttiseen harjoitteluun. Jutan syvänä kiinnostuksena on auttaa ihmisiä ymmärtämään heidän kehonsa toimintaa, ja sitä kuinka hoitaa omaa kehoaan sekä miten kehotietoisuus on portti läsnäoloon ja syvempään itsetuntemukseen. Jutta opettaa anatomiaa useissa eri joogaopettajakoulutuksissa sekä omilla kaikille avoimilla kursseillaan. Lisäksi hän pitää osteopatia yksityisvastaanottoa Helsingin keskustassa.

www.juttaaalto.fi

AnatomiaPRO kutsuu SINUT mukaan!

Oletko valmis oppimaan yhdessä anatomiasta, kehon toiminnasta, joogasta sekä terapeuttisista harjoitteista, unohtamatta hauskanpitoa?

AnatomiaPRO – Usein kysyttyä

Minä päivinä zoomit järjestetään?

Zoomit ja opetusharjoitus-tunnit järjestetään perjantai aamupäivisin klo 9-11.

Teen kokopäivä töitä, enkä ole varma saanko töitäni järjesteltyä niin että pääsen kaikkina ajankohtina osallistumaan.

Zoomit ja opetusharjoitus-tunnit järjestetään perjantai aamupäivisin klo 9-11. Näihin voit osallistua myös jälkikäteen, sillä nauhoitteet löytyvät anatomiaPRO-verkkoalustalta. Ainoastaan LIVE-koulutusviikonloppuihin olisi tärkeä päästä osallistumaan paikan päälle. Myös LIVE-koulutusviikonloppujen aiheista tulee verkkomateriaalia opintoalustalle, mutta se ei täysin voi korvata paikan päällä osallistumista. Sairastapauksissa ym. osallistuminen LIVE-viikonloppuihin voidaan toteuttaa zoom-yhteydellä.

Missä LIVE-viikonloput pidetään?

Tarkka paikka varmistuu kun olen saanut riittävän määrän ilmoittautumisia, tila tulee olemaan joogakoulu Helsingin keskustan alueella. Aikataulut ovat noin pe klo 9-16, la klo 13-18.

Minua kiinnostaa live-koulutusten aiheet, mutta en halua osallistua koko koulutukseen. Voinko tulla vain osaan viikonlopuista?

Asana-analyysi viikonloput järjestetään ainoastaan koko koulutukseen osallistujille. Riippuen siitä minkä kokoiseksi ryhmä muotoutuu, myöhempiin live-viikonloppuihin saattaa olla mahdollista osallistua erillisinä kursseina. Tiedotan mahdollisuuksista uutiskirjeessäni!

Miten koulutus eroaa joogaterapiakoulutuksesta?

AnatomiaPRO-koulutus tähtää ennenkaikkea perus tuki- ja liikuntaelimistön anatomian hyvään hallintaan ja sen takia perusasioiden opetteluun on varattu reilusti aikaa. Koulutuksen perusopetuksessa ei käsitellä systeemisiä sairauksia tai jooga-filosofiaa, mutta jos ne sopivat aiheeseen niitä voidaan sivuta esimerkiksi zoom-tapaamisissa. AnatomiaPRO-koulutuksessa pääpaino on oman kehon tuntemisessa, anatomian integroimisessa ryhmämuotoisille joogatunneille sekä anatomisten teemojen hyödyntäminen tuntisuunnittelussa. Anatomian osaamista voi hyödyntää myös yksilöohjaamisessa, mutta se ei ole koulutuksen keskiössä. AnatomiaPRO-koulutus toimii hyvänä pohjana joogaterapiakoulutukseen hakeutumiselle. Tai vaihtoehtoisesti syventävänä jatkokoulutuksena tuki- ja liikuntaelimistön anatomian luovaan hyödyntämiseen joogan opettamisessa.

Olen hakenut anatomia-klubiin aiemmin, käykö sama hakemus tähän?

Kyllä. Käyn läpi kaikki anatomia-klubi hakemukset, jotka ovat tulleet sisään ennen uuden koulutuksen lanseerausta. Otan yhteyttä sinuun ja jos minusta ei kuulu, laita sähköpostia!

Tarvitsen ostosta kuitin kirjanpitoon, mistä löydän sen?

Kaikkien verkkokaupasta tehtyjen ostojen kuitti ALV-erittelyineen löytyy tilausvahvistuksesta, jonka saat oston jälkeen sähköpostiisi. Tilausvahvistus sähköposti löytyy otsikolla “Tilauksesi verkkokaupasta Anatomia & Kehotietoisuus on vastaanotettu!” Muista tarkistaa myös roskapostikansio!

Pääseekö AnatomiaPRO-koulutukseen myöhemmin mukaan?

Jätä ihmeessä HAKEMUS niin otan sinuun yhteyttä kun uusi ryhmä alkaa! Kannattaa myös seurata tiedotusta somessa ja uutiskirjeen kautta. Uusia ryhmiä aloitetaan aina kun minulla on riittävä määrä hakemuksia ja tilaa kalenterissani 🙂

Mitä verkko-oppimisalusta pitää sisällään ja paljonko materiaalia on tulossa?

Klubijäsenet saavat pääsyn kaikkeen Anatomia & kehotietoisuus sivuston materiaaliin. Tällä hetkellä siihen sisältyy ja anatomiaPRO verkkokurssi, jota kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa, sekä lisämateriaalia faskiasta, kivusta, liikekontrollista, nivelrikosta sekä liikunnan vaikutuksista kehoon.

Tähän mennessä anatomia-klubissa on käsitelty mm. seuraavia aiheita:

-joogaohjeiden (cues) anatomiset vaikutukset
-yksilöllisten kehoeroavaisuuksien tunnistaminen ja anatominen ymmärtäminen miten huomioida oppilaiden keholliset vammat ohjauksessa, sekä lisää yleistietoa fyysisistä vaivoista
-joogan yksilöllinen ohjaus tunneilla sekä yksilöohjaus liikevariaatiot niille, jotka eivät pääse “klassisiin asanoihin”
-yliliikkuvan kehon ymmärtäminen ja rasitusvammojen ehkäisy
-liikeketjujen hallinta ja voimantuotto koko liikelaajuuden läpi
-keskusteluyhteys kehon ja mielen välillä
-miten hengitys vaikuttaa kehoon, hermostoon ja mieleen

HUOM. Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain opetustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus korvata lääketieteen ammattilaisen neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Jos sinulla on terveysongelmia, keskustele lääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen harjoitusten tekemistä. Jos liikkeitä tai harjoituksia tehdessä esiintyy kipua tai muita oireita niin lopeta harjoitus ja käänny terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Pysy ajan tasalla - tilaa uutiskirjeemme!