Anatomia osana omaa joogaharjoitusta ja opetusta – mitä jokaisen joogaajan olisi hyvä tietää

Anatomian osaaminen on oleellinen osa joogaopettajuutta ja hyödyllistä myös harjoittajalle. Opiskelu voi kuitenkin tuntua työläältä ja aihe on eittämättä valtavan laaja. Keskustelemme Joogit.fi palvelun perustajan Henna Haapasen kanssa siitä, mikä anatomian saralla on oleellisinta tietoa suhteessa joogaan ja miten opiskella anatomiaa käytännössä, oman harjoituksen ohessa!

Keskustelussa myös opettavaisia, inspiroivia ja motivoivia tapausesimerkkejä, joiden kautta opit mitä yllättäviäkin etuja ja hyötyjä jooga-anatomian osaamisesta voi olla.

Varaa noin tunti aikaa ja katso keskustelu videolta, tai lähde kävelylle ja kuuntele podcastina! Molemmat vaihtoehdot löydät alta.

HUOM. Älä missaa keskustelujen alla olevaa kutsua uuteen Anatomia-klubiini! Otan aloitukseen vain 10 innokkainta joogaopettajaa, joten jos haluat lähteä matkalle kohti syvempää kehotietoisuutta ja ottaa anatomian _todella haltuun_, HAE MUKAAN sivun lopusta löytyvällä hakemuslomakkeella!! <3


Katso keskustelu videolta

Kuuntele keskustelu podcastina.

Tervetuloa mukaan Anatomia-klubiin!


Olen käyttänyt viimeiset 15 vuotta elämästäni opiskellen miten keho toimii ja miten se pysyy kunnossa. Olen kokeillut parempia ja huonompia kehonhuoltokeinoja ja treenejä, puskenut liian kovaa ja löysännyt liikaa, kokenut kipua ja kuntoutunut. Jos haluat tietää tarkemman koulutus- ja työhistoriani, löydät sen TÄÄLTÄ.

Haluankin nyt kutsua Sinut mukaan Anatomia-klubiini, jotta sinun ei tarvitsisi nähdä niin paljon vaivaa selvittääksesi

-mikä joogassa toimii loistavasti kehon kannalta ja mikä ei

-mitkä ovat ne anatomiset lainalaisuudet, jotka sinun on ymmärrettävä jotta:

 • 1. et vahingoita joogaoppilaitasi
 • 2. osaat antaa timanttisia yksilöllisiä ohjeita perustuen anatomiseen ymmärrykseen
 • 3. osaat vastata paremmin oppilaittesi kysymyksiin liittyen kehoon
 • 4. tiedät mitä et tiedä, sekä opit mistä etsiä luotettavaa tietoa kun sitä tarvitset.

Kaiken tämän lisäksi voin myös luvata, että liittymällä Anatomia-klubiin tulet kerta toisensa jälkeen inspiroitumaan siitä miten valtava terapeuttinen potentiaali joogalla on.

Vaikka kaikki vaikuttaa kaikkeen Anatomia-klubilla keskitytään tarkastelemaan joogan vaikutuksia harjoittajan terveyden kokonaisuuteen ERITYISESTI anatomian ja kehon kautta.

Mitä toivon sinulta?

 • vähintään vuosi säännöllistä omaa harjoitusta ja mielellään myös opetuskokemusta oman joogaopettajakoulutuksen jälkeen
 • ennakkoluuloton ja utelias asenne
 • valmius opiskella sitoutuneesti aihetta, josta olet aivan liekeissä (eli anatomia ja kehotietoisuus!)
 • halu kasvaa ja kehittyä joogaopettajana
 • valmius kyseenalaistaa ja tuulettaa omia pinttyneitä käsityksiä (jos sellaisia sattuu olemaan)
 • kiinnostus sekä tutkimukseen että kokemukselliseen tietoon
 • halu jakaa opittua samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa, kannustavassa ja inspiroivassa ryhmähengessä!

Anatomia-klubi kutsuu SINUT mukaan!

MITÄ: Jutta Aallon emännöimä Anatomia & kehotietoisuus -klubi. Klubin jäsenenä saat tietoa anatomiasta, kehon toiminnasta, joogasta sekä terapeuttisista harjoitteista. Saat suoran yhteyden minuun ja pääset keskustelemaan muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Itse sitoudun päivittämään ja tuottamaan laadukasta sisältöä klubilaisten kysymysten ja toiveiden perusteella. Sitoudun myös luomaan turvallista ja luotettavaa, inspiroivaa ja hauskaa ilmapiiriä ryhmäämme <3

Ryhmätapaamiset voivat sisältää mm. anatomian yksityiskohtaista tutkimista viimeisimmällä, huikean hienolla 3D ohjelmalla, pohdintaa miten jooga ohjeet (cues) vaikuttavat kehoon anatomisesti ja miten eri ohjeet toimivat erilaisille kehoille, keskustelua ja ohjausta miten anatomiaa voi soveltaa käytäntöön joogatunneilla, toiminnallista anatomiaa joogaharjoituksen kautta ohjattuna…

Sisältö koostetaan klubilaisten toiveiden mukaisesti!

MISSÄ: Verkossa (ainakin niin kauan kuin korona jatkuu), 2h ryhmätapaamiset kaksi kertaa kuussa zoomissa. Jos et pääse paikalle live-zoomiin voit katsoa tallenteen silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Kaikki zoomit tulevat jäsenten katsottavaksi Anatomia-klubin verkkoalustalle. Ryhmätapaamisten lisäksi saat vapaan pääsyn KAIKKEEN verkkomateriaaliini Anatomia & kehotietoisuus -sivuilla, sekä foorumille, jossa voit keskustella polttavista anatomisista aiheista hyvässä ryhmähengessä!

MILLOIN: Aloitus toukokuussa 2021, ensimmäiset 10 osallistujaa pääsee mukaan edullisempaan hintaan 99€/kk (sis. alv. 24%).

MITEN PÄÄSEN MUKAAN: Täytä hakemuslomake ja otan sinuun yhteyttä. Hakemus ei sido sinua mihinkään vaan liityt jäseneksi vasta kun olet itse varma, että tämä on juuri sitä mitä haluat ja tarvitset. Voit myös perua jäsenyyden milloin haluat. Minun tehtäväni on, että henkilökohtaisen keskustelun ja ryhmätapaamisten myötä pidän huolta siitä, että klubi vastaa juuri SINUN anatomiatoiveisiisi. Teen parhaani, että koet klubin niin arvokkaaksi ettet halua perua jäsenyyttä!!!

Se oli lupaus.

Nähdään ja kuullaan Anatomia-klubilla!

<3 Jutta

Jaa somessa

Share on facebook
Share on twitter

2 kommenttia artikkeliin ”Anatomia osana omaa joogaharjoitusta ja opetusta – mitä jokaisen joogaajan olisi hyvä tietää”

 1. Voi miten upeelta tämä vaikuttaa😊 pääseekö Anatomia-klubiin myöhemmin mukaan? Nyt tilanteeni on se, etten voi noin vuoteen ottaa lisää tekemistä kalenteriin.
  T. Satu

  Vastaa
  • Hei Satu! Kiitos paljon ja ihanaa, että kiinnostaa. Kyllä tarkoitus on jatkaa online-klubia, kunhan se nyt saadaan ensin pyörähtämään käyntiin. Kannattaa seurata tiedotusta somessa ja uutiskirjeen kautta. Nähdään anatomian ja kehotietoisuuden merkeissä <3

   Vastaa

Jätä kommentti

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla - tilaa uutiskirjeemme!