ANATOMINEN ASANA LAB eteentaivutukset

ANATOMINEN ASANA-LABORATORIO KESÄ 2021

Tervetuloa oppimaan ja kertamaan anatomiaa käytännön asana-laboratoriossa! Kolme viikonloppua, kolme eri aihealuetta; tammikuu seisoma-asennot, helmikuu eteentaivutukset, maaliskuu taaksetaivutukset.

Missä: Joogapaikka, Teiskontie 21, 33500 TAMPERE

Milloin: LA-SU 10-11.7.2021 klo 12:30-15:30

Ilmoittautumiset: https://www.varaaheti.fi/joogapaikka TAI hanna@joogapaikka.fi

Hinnat:

3 viikonloppua
(yht. 6 pv)
550 €
1 viikonloppu200 €
1 päivä120 €
Hinnat sis. alv. 24 %

Kursseilla käydään läpi toiminnallista anatomiaa erilaisten asanateemojen mukaisesti. Viikonlopuille on asetettu anatomiset fokukset, mutta niiden lisäksi voidaan huomioida koko kehon anatomiaa asanakohtaisesti ja oppilaiden kysymysten perusteella. Käytännönopetus koostuu siis asanateeman lisäksi oppilaiden toiveiden perusteella.

Anatomiaa havainnoidaan ja kerrataan käytännössä asantyöskentelyn kautta. Lisäksi käsitellään myös tyypillisiä tuki- ja liikuntaelinongelmia mitä asanatyöskentelystä saattaa seurata ja kuinka niitä tulisi lähestyä. Pohdimme koulukuntaneutraalisti erilaisten linjausohjeiden anatomisia vaikutuksia sekä miksi asanat näyttävät erilaisilta eri kehoilla tehtynä. Tutkimme miten yksilölliset ohjeet voivat ohjata turvallisesti kohti tavoiteasanaa, huomioiden kehojen anatomiset erot.

Näiden sessioiden jälkeen olet askeleen lähempänä anatomista röntgenkatsetta!

ANATOMINEN ASANA-LABORATORIO: ETEENTAIVUTUKSET

Anatomisessa fokuksessa lantion- ja keskivartalon alue sekä alaselän hallinta eteentaivutuksissa. Käydään läpi lonkkaa koukistavat ja ojentavat lihakset, lanne-suoliluulihas (m. iliopsoas), takareidet, lantiorengas ja SI-nivelet. Tutkitaan myös vatsalihasten ja lapaluiden yhteistoimintaa sekä lapatukea ja olkanivelten toimintaa ajatellen lankku- ja käsitasapainoasentoja, kun kehoa nostetaan irti maasta tai kannatellaan käsien varassa. Läpikäytävät asennot määräytyvät myös oppilaiden toiveiden mukaisesti!

Läpikäytäviä asanoita esim.

  • paschimottanasana
  • janusirsasana
  • virasana / supta virasana
  • navasana / ardha navasana
  • uttanasana
  • erilaiset lankkuasennot; chaturanga dandasana, purvottanasana, vasisthasana

Pysy ajan tasalla - tilaa uutiskirjeemme!