Anatomia-klubi

Hei hyvä anatomiasta innostunut joogaopettaja. Tämä on kutsu juuri Sinulle.

Tule mukaan anatomia-klubiini, jossa anatomiasta ja sen soveltamisesta joogan opettamiseen kiinnostuneet kokoontuvat kaksi kertaa kuussa oppimaan ja jakamaan oivalluksia Zoomin välityksellä. Luomme yhdessä ryhmään kannustavan ja turvallisen vertaistukeen perustuvan ilmapiirin, joka tukee oppimista ja nostaa jokaisen klubilaisen anatomian osaamisen uudelle tasolle, unohtamatta hauskanpitoa!

Oletko valmis nostamaan anatomian osaamisesi seuraavalle tasolle?

Klubin jäsenenä viisastut anatomisesti yhdessä oman klubiryhmäsi kanssa!

Vertaistuen ja yhdessä jakamisen lisäksi, teen joka klubi-Zoomiin alustuksen toivotuista anatomisista aiheista käyttäen eri opetusmetodeja, mm. upeaa 3D anatomiasovellusta, jooga-anatomiaharjoitteita tai puhumalla toivotuista aiheista.

Sitoudun päivittämään ja tuottamaan laadukasta sisältöä klubilaisten kysymysten ja toiveiden perusteella klubin omaan materiaalipankkiin. Sitoudun myös luomaan turvallista ja luotettavaa, inspiroivaa ja hauskaa ilmapiiriä ryhmäämme <3

Tulen antamaan täyden panokseni, että klubi vastaisi juuri Sinun anatomiaoppimistarpeisiisi. Tuon klubiin 15 vuoden opiskelu- ja työkokemukseni alalta, johon sisältyy keskeisesti anatomia ja sen opettaminen, jooga-anatomia sekä laaja ymmärrys siitä miten keho toimii ja miten se pysyy kunnossa. Jos haluat tietää tarkemman koulutus- ja työhistoriani, löydät sen TÄÄLTÄ. En pelkää töitä ja olen valmis myös kehittämään itseäni vastaamaan klubilaisten tarpeisiin.

Klubi-ryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuussa oppimaan ja jakamaan oivalluksia zoomin välityksellä. Ainutlaatuisesti klubijäsenten oppimistarpeet huomioivalla AnatomiaPRO verkkokurssilla kertaat opittua ja testaat taitojasi hankkien pikkuhiljaa vankan ja käytännöllisen anatomian osaamisen, sekä halutessasi anatomiaPRO sertifikaatin!

Klubin foorumilla voit jakaa ja etsiä tietoa, sekä keskustella polttavista anatomisista aiheista hyvässä ryhmähengessä!

Sukella mukaan syvään päätyyn ja valmistu anatomiaPRO:ksi alkaen 99€/kk (sis. alv 24%). 

Verkkokurssit

Vahvista osaamisesi ja valmistu anatomiaPRO:ksi!

Zoom-tapaamiset

2h ryhmätapaamiset kaksi kertaa kuussa zoomissa sekä tallenteet tapaamisista.

Foorumi

Foorumissa keskustelemme polttavista anatomisista aiheista hyvässä ryhmähengessä!

Materiaalipankki

Anatomia-klubin teemajulkaisut

Anatomia-klubi syventää osaamistasi omista kiinnostuksen aiheistasi!

Anatomia-klubin jäsenenä, sinun ei tarvitse nähdä niin paljon vaivaa selvittääksesi…

– mikä joogassa toimii loistavasti kehon kannalta ja mikä ei

-mitkä ovat ne anatomiset lainalaisuudet, jotka sinun on ymmärrettävä jotta:

 • 1. et vahingoita joogaoppilaitasi
 • 2. osaat antaa timanttisia yksilöllisiä ohjeita perustuen anatomiseen ymmärrykseen
 • 3. osaat vastata paremmin oppilaittesi kysymyksiin liittyen kehoon
 • 4. tiedät mitä et tiedä, sekä opit mistä etsiä luotettavaa tietoa kun sitä tarvitset.

Kaiken tämän lisäksi voin myös luvata, että liittymällä Anatomia-klubiin tulet kerta toisensa jälkeen inspiroitumaan siitä miten valtava terapeuttinen potentiaali joogalla on.

Vaikka kaikki vaikuttaa kaikkeen Anatomia-klubilla keskitytään tarkastelemaan joogan vaikutuksia harjoittajan terveyden kokonaisuuteen ERITYISESTI anatomian ja kehon kautta.

Mitä toivon sinulta?

 • vähintään vuosi säännöllistä omaa harjoitusta ja mielellään myös opetuskokemusta oman joogaopettajakoulutuksen jälkeen
 • ennakkoluuloton ja utelias asenne
 • valmius opiskella sitoutuneesti aihetta, josta olet aivan liekeissä (eli anatomia ja kehotietoisuus!)
 • valmius työskennellä poikkitieteellisesti eri joogatyylien edustajien kanssa
 • halu kasvaa ja kehittyä joogaopettajana
 • valmius kyseenalaistaa ja tuulettaa omia pinttyneitä käsityksiä (jos sellaisia sattuu olemaan)
 • kiinnostus sekä tutkimukseen että kokemukselliseen tietoon
 • halu jakaa opittua samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa, kannustavassa ja inspiroivassa ryhmähengessä!

Anatomia-klubi kutsuu SINUT mukaan!

Oletko valmis oppimaan yhdessä anatomiasta, kehon toiminnasta, joogasta sekä terapeuttisista harjoitteista, unohtamatta hauskanpitoa?

HAKUOHJEET: Täytä hakemuslomake alla olevasta painikkeesta ja otan sinuun yhteyttä kun seuraava ryhmä on aloittamassa (todennäköisesti 2022 aikana). Julkaisen hintatiedot samalla kun aloitan uuden ryhmän.

HUOM.  Hakemus ei sido sinua vaan päätät itse tuletko mukaan kun aika koittaa <3. Minun tehtäväni on, että henkilökohtaisen keskustelun ja ryhmätapaamisten myötä pidän huolta siitä, että klubi vastaa juuri sinun anatomiatoiveisiisi. Teen parhaani, että koet klubin niin arvokkaaksi, ettet halua perua jäsenyyttä!!!

Mitä, missä, milloin?

MITÄ: Jutta Aallon emännöimä Anatomia & kehotietoisuus -klubi. Ryhmätapaamiset voivat sisältää mm. anatomian yksityiskohtaista tutkimista viimeisimmällä, huikean hienolla 3D ohjelmalla, pohdintaa miten jooga ohjeet (cues) vaikuttavat kehoon anatomisesti ja miten eri ohjeet toimivat erilaisille kehoille, keskustelua ja ohjausta miten anatomiaa voi soveltaa käytäntöön joogatunneilla, toiminnallista anatomiaa joogaharjoituksen kautta ohjattuna…alkaen 99€/kk (sis. alv 24%).

Sisältö koostetaan klubilaisten toiveiden mukaisesti!

MISSÄ: 2h ryhmätapaamiset kaksi kertaa kuussa zoomissa. Jos et pääse paikalle live-zoomiin voit katsoa tallenteen silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Kaikki zoomit tulevat jäsenten katsottavaksi Anatomia-klubin verkkoalustalle. Ryhmätapaamisten lisäksi saat pääsyn AnatomiaPRO verkkomateriaaliini ja e-kirjaani Anatomia & kehotietoisuus -sivuilla, sekä foorumille, jossa voit keskustella polttavista anatomisista aiheista hyvässä ryhmähengessä!

MILLOIN: Ensimmäiset ryhmät ovat aloittaneet toukokuussa ja elokuussa 2021. Täytä ihmeessä hakemus alla niin otan sinuun yhteyttä kun pystyn aloittamaan uuden ryhmän 2022! 

MITEN PÄÄSEN MUKAAN: Täytä hakemuslomake ja otan sinuun yhteyttä. HUOM. Hakemus ei sido sinua mihinkään vaan liityt jäseneksi vasta kun olet itse varma, että tämä on juuri sitä mitä haluat ja tarvitset. Voit myös perua jäsenyyden, jos niin haluat. Minun tehtäväni on, että henkilökohtaisen keskustelun ja ryhmätapaamisten myötä pidän huolta siitä, että klubi vastaa juuri SINUN anatomiatoiveisiisi. Teen parhaani, että koet klubin niin arvokkaaksi, ettet halua perua jäsenyyttä!!!

Se oli lupaus.

Nähdään ja kuullaan Anatomia-klubilla!

<3 Jutta

Klubiemäntä Jutta Aalto – Kehon ja liikkeen ammattilainen

Jutta Aalto on osteopaatti ja iyengarjoogaopettaja, joka on perehtynyt erilaisiin liikuntametodeihin ja terapeuttiseen harjoitteluun. Jutan syvänä kiinnostuksena on auttaa ihmisiä ymmärtämään heidän kehonsa toimintaa, ja sitä kuinka hoitaa omaa kehoaan sekä miten kehotietoisuus voi olla portti läsnäoloon ja syvempään itsetuntemukseen. Jutta opettaa anatomiaa useissa eri joogaopettajakoulutuksissa sekä omilla kaikille avoimilla kursseillaan. Lisäksi hän pitää osteopatia yksityisvastaanottoa Helsingin keskustassa.

www.juttaaalto.fi

Anatomia-klubi kutsuu SINUT mukaan!

Oletko valmis oppimaan yhdessä anatomiasta, kehon toiminnasta, joogasta sekä terapeuttisista harjoitteista, unohtamatta hauskanpitoa?

Anatomia-klubi - Usein kysyttyä

Minä päivinä zoomit järjestetään?

Zoom-ajankohta päätetään aina aloittavan ryhmän kesken, aloittaneet ryhmät kokoontuvat joka toinen keskiviikko klo 11-13. Koska osallistujat ovat kaikki joogaopettajia, ajankohta tulisi todennäköisesti tulevaisuudessakin olemaan päiväaika. Itselleni sopivat vain arkipäivät.

Teen kesällä vähemmän töitä, voinko jättäytyä kesäksi ryhmästä pois?

Minäkin pidän lomaa heinäkuussa ja jouluna. Voimme päättää ryhmän kesken, että pidämme joko tauon lomien ajan TAI teen verkkoalustalle valmismateriaalia, joka korvaa live-zoomit.

Tarvitsen ostosta kuitin kirjanpitoon, mistä löydän sen?

Kaikkien verkkokaupasta tehtyjen ostojen kuitti ALV-erittelyineen löytyy tilausvahvistuksesta, jonka saat oston jälkeen sähköpostiisi. Tilausvahvistus sähköposti löytyy otsikolla “Tilauksesi verkkokaupasta Anatomia & Kehotietoisuus on vastaanotettu!” Muista tarkistaa myös roskapostikansio!

Pääseekö Anatomia-klubiin myöhemmin mukaan? Nyt tilanteeni on se, etten voi noin vuoteen ottaa lisää tekemistä kalenteriin.

Jätä ihmeessä HAKEMUS niin otan sinuun yhteyttä kun uusi ryhmä alkaa! Kannattaa myös seurata tiedotusta somessa ja uutiskirjeen kautta. Uusia ryhmiä aloitetaan aina kun minulla on riittävä määrä hakemuksia ja tilaa kalenterissani 🙂

Entä jos huomaan että klubi ei ole minun juttuni?

Voit lopettaa klubijäsenyyden, jos se ei palvele tarpeitasi. Kuuntelemalla ja palvelemalla klubilaisiani pyrin tekemään klubista niin tarpeita vastaavan, että jäsenet eivät joudu pettymään. Loppujen lopuksi, anatomiset aiheet joiden kanssa joogaopettajat kamppailevat, ovat suhteellisen samantyylisiä. Se on yksi syistä, minkä takia rakastan anatomiaa. Se on neutraali maaperä, joka koskettaa väistämättäkin jokaista liikkuvaa kehoa. Kehon toiminnan lainalaisuudet ovat samoja, riippumatta joogasuuntauksesta. Ja vaikka joogasuuntauksissa on isoja eroja, niin kaikessa joogassa on omat lajityypilliset haasteensa suhteessa anatomiaan. Olen kertonut aiheesta laajemmin mm. Joogaa ilman rasitusvammoja -blogissa.

Mitä klubi pitää sisällään ja paljonko materiaalia on tulossa?

Klubijäsenet saavat pääsyn kaikkeen Anatomia & kehotietoisuus sivuston materiaaliin. Tällä hetkellä siihen sisältyy anatomiaopas e-kirjana ja anatomiaPRO verkkokurssi, jota kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa.

Sitoudun tuottamaan materiaalia klubilaisten toiveiden perusteella, jolloin alustalle rakentuu pikkuhiljaa kattava tietopankki joogan suhteen relevanttia anatomista tietoa. Materiaalit tulevat olemaan esimerkiksi vain jäsenille tarkoitettuja blogikirjoituksia kysytyistä aiheista, podcasteja ja mahdollisesti muiden asiantuntijoiden haastatteluja, videoita, ohjattuja jooga-anatomiaharjoituksia jne.

Tähän mennessä pyydettyjä aiheita ovat mm.:

 • joogaohjeiden (cues) anatomiset vaikutukset
 • yksilöllisten kehoeroavaisuuksien tunnistaminen ja anatominen ymmärtäminen
 • miten huomioida oppilaiden keholliset vammat ohjauksessa, sekä lisää yleistietoa fyysisistä vaivoista
 • joogan yksilöllinen ohjaus tunneilla sekä yksilöohjaus
 • liikevariaatiot niille, jotka eivät pääse “klassisiin asanoihin”
 • yliliikkuvan kehon ymmärtäminen ja rasitusvammojen ehkäisy
 • liikeketjujen hallinta ja voimantuotto koko liikelaajuuden läpi
 • keskusteluyhteys kehon ja mielen välillä
 • miten hengitys vaikuttaa kehoon, hermostoon ja mieleen

Varsinkin ensimmäisenä aloittavalla ryhmällä on todella paljon vaikutusmahdollisuuksia siihen, mihin suuntaan klubi lähtee kehittymään ja kuten huomaat toiveita on jo monia! Minun tehtävänäni on toimia järjestelmällisenä oppaana ja pitää huoli siitä, että osallistujien anatominen ajattelu pysyy hyvillä raiteilla. Toinen tärkeä tehtäväni on tarjoilla opetettavat aiheet johdonmukaisissa paketeissa, niin että irrallisista teemoista syntyy kokonaisymmärrys, joka avaa oppilaan mieltä kohti luovaa ajattelua ja itsenäistä anatomista päättelyä. Tätä anatomisen päättelyn taitoa on hyvä harjoitella turvallisessa ryhmässä, jossa sinulla on lupa olla keskeneräinen, kokeilla ja tehdä virheitä ennen kuin viet tietoja ulkomaailmaan. Ajattelen kuitenkin, että kaiken luovan ajattelun lähtökohta tulee olla tukevalla maaperällä, jossa tarvittavat perusteet ovat hyvin hallussa. Ilman hyvää perusteiden ymmärrystä tieto jää pintapuoliseksi, eikä vakuuta kuulijaansa lisäksi sinua itseäsikään.

Luotan vahvasti siihen, että joogaopettajina klubilaiseni ovat kukin jo hyvin osaavia ja itseohjautuvia. Työn kautta tullut kokemus kertoo kyllä, minkälainen tieto on tarpeen. Tämän olen nähnyt jo nyt saatujen hakemusten kautta. Näihin tarpeisiin minä klubiemäntänä vastaan kokemukseni, parhaan tietämykseni ja järjestelmällisyyteni valossa. Minulla on käytössäni kattavasti lähteitä, joista voin etsiä tarvittavan tiedon, mikäli se ei ole työmuistissani. Mikäli joku toiveista ovat täysin osaamiseni ulkopuolella, en pelkää myöntää sitä ja en pitäisi ollenkaan mahdottomana kutsua esimerkiksi eri anatomian ja fysiologian tai joogan alojen ammattilaisia klubin vieraiksi haastatteluihin toivotuista aiheista.

Paljonko klubiin olisi hyvä varata aikaa?

Tämä on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Mitä enemmän olet innostunut ja haluat oppia, sitä enemmän aikaa luonnollisesti kuluu. Jos haluat klubilta enemmän vertaistukea ja ryhmäkeskustelun kautta oppimista, voit osallistua vain zoomeihin. Klubi-zoomit ovat kaksi kertaa kuussa kaksi tuntia kerralla. Jos et pääse paikalle voit katsoa zoomin alustalta. Näin ollen esimerkki opiskeluajan vähimmäismäärästä olisi 4 tuntia kuussa. Koska muodostuva klubiryhmä tulee kannattelemaan jäsenten oppimista, saatat kirjoittaa tai lukea klubi-forumilta eri aiheista. Myös itseopiskeluun on hyvä varata aikaa ja annan varmasti toisinaan kotitehtäviä tai suosituksia tutustua materiaaleihin etukäteen, mutta ne eivät ole osallistumisen edellytys. Anatomia-klubi tulee koronan jälkeen järjestämään myös erillisiä livekoulutuksia, joihin osallistuminen on vapaaehtoista.

HUOM. Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain opetustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus korvata lääketieteen ammattilaisen neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Jos sinulla on terveysongelmia, keskustele lääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen harjoitusten tekemistä. Jos liikkeitä tai harjoituksia tehdessä esiintyy kipua tai muita oireita niin lopeta harjoitus ja käänny terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Pysy ajan tasalla - tilaa uutiskirjeemme!