Klubijäsenet saavat pääsyn kaikkeen Anatomia & kehotietoisuus sivuston materiaaliin. Tällä hetkellä siihen sisältyy anatomiaopas e-kirjana ja anatomiaPRO verkkokurssi, jota kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa.
Sitoudun tuottamaan materiaalia klubilaisten toiveiden perusteella, jolloin alustalle rakentuu pikkuhiljaa kattava tietopankki joogan suhteen relevanttia anatomista tietoa. Materiaalit tulevat olemaan esimerkiksi vain jäsenille tarkoitettuja blogikirjoituksia kysytyistä aiheista, podcasteja ja mahdollisesti muiden asiantuntijoiden haastatteluja, videoita, ohjattuja jooga-anatomiaharjoituksia jne.
Tähän mennessä pyydettyjä aiheita ovat mm.:
- joogaohjeiden (cues) anatomiset vaikutukset
- yksilöllisten kehoeroavaisuuksien tunnistaminen ja anatominen ymmärtäminen
- miten huomioida oppilaiden keholliset vammat ohjauksessa, sekä lisää yleistietoa fyysisistä vaivoista
- joogan yksilöllinen ohjaus tunneilla sekä yksilöohjaus
- liikevariaatiot niille, jotka eivät pääse “klassisiin asanoihin”
- yliliikkuvan kehon ymmärtäminen ja rasitusvammojen ehkäisy
- liikeketjujen hallinta ja voimantuotto koko liikelaajuuden läpi
- keskusteluyhteys kehon ja mielen välillä
- miten hengitys vaikuttaa kehoon, hermostoon ja mieleen
Varsinkin ensimmäisenä aloittavalla ryhmällä on todella paljon vaikutusmahdollisuuksia siihen, mihin suuntaan klubi lähtee kehittymään ja kuten huomaat toiveita on jo monia! Minun tehtävänäni on toimia järjestelmällisenä oppaana ja pitää huoli siitä, että osallistujien anatominen ajattelu pysyy hyvillä raiteilla. Toinen tärkeä tehtäväni on tarjoilla opetettavat aiheet johdonmukaisissa paketeissa, niin että irrallisista teemoista syntyy kokonaisymmärrys, joka avaa oppilaan mieltä kohti luovaa ajattelua ja itsenäistä anatomista päättelyä. Tätä anatomisen päättelyn taitoa on hyvä harjoitella turvallisessa ryhmässä, jossa sinulla on lupa olla keskeneräinen, kokeilla ja tehdä virheitä ennen kuin viet tietoja ulkomaailmaan. Ajattelen kuitenkin, että kaiken luovan ajattelun lähtökohta tulee olla tukevalla maaperällä, jossa tarvittavat perusteet ovat hyvin hallussa. Ilman hyvää perusteiden ymmärrystä tieto jää pintapuoliseksi, eikä vakuuta kuulijaansa lisäksi sinua itseäsikään.
Luotan vahvasti siihen, että joogaopettajina klubilaiseni ovat kukin jo hyvin osaavia ja itseohjautuvia. Työn kautta tullut kokemus kertoo kyllä, minkälainen tieto on tarpeen. Tämän olen nähnyt jo nyt saatujen hakemusten kautta. Näihin tarpeisiin minä klubiemäntänä vastaan kokemukseni, parhaan tietämykseni ja järjestelmällisyyteni valossa. Minulla on käytössäni kattavasti lähteitä, joista voin etsiä tarvittavan tiedon, mikäli se ei ole työmuistissani. Mikäli joku toiveista ovat täysin osaamiseni ulkopuolella, en pelkää myöntää sitä ja en pitäisi ollenkaan mahdottomana kutsua esimerkiksi eri anatomian ja fysiologian tai joogan alojen ammattilaisia klubin vieraiksi haastatteluihin toivotuista aiheista.