Kutsu Anatomia-klubiin!

Hei hyvä anatomiasta innostunut joogaopettaja. Tämä on kutsu juuri Sinulle. Tule mukaan anatomia-klubiini, jossa anatomiasta ja sen soveltamisesta joogan opettamiseen kiinnostuneet kokoontuvat kaksi kertaa kuussa oppimaan ja jakamaan oivalluksia!

Luomme yhdessä ryhmään turvallisen vertaistukeen perustuvan ilmapiirin, joka tukee oppimista. Vertaistuen ja yhdessä jakamisen lisäksi, teen joka klubikertaan alustuksen toivotuista anatomisista aiheista käyttäen eri opetusmetodeja, mm. upeaa 3D anatomiasovellusta, jooga-anatomiaharjoitteita tai puhumalla kuumista aiheista. Tulen antamaan täyden panokseni, että klubi vastaisi juuri Sinun anatomiaoppimistarpeisiisi. Tuon klubiin 15 vuoden työkokemukseni alalta, johon sisältyy keskeisesti anatomia ja sen opettaminen, jooga-anatomia sekä laaja ymmärrys siitä miten keho toimii ja miten se pysyy kunnossa. Jos haluat tietää tarkemman koulutus- ja työhistoriani, löydät sen TÄÄLTÄ. En pelkää töitä ja olen valmis myös kehittämään itseäni vastaamaan klubilaisten tarpeisiin.

Haluankin nyt kutsua Sinut mukaan Anatomia-klubiini, jotta sinun ei tarvitsisi nähdä niin paljon vaivaa selvittääksesi:

-mikä joogassa toimii loistavasti kehon kannalta ja mikä ei

-mitkä ovat ne anatomiset lainalaisuudet, jotka sinun on ymmärrettävä jotta:

  • 1. et vahingoita joogaoppilaitasi
  • 2. osaat antaa timanttisia yksilöllisiä ohjeita perustuen anatomiseen ymmärrykseen
  • 3. osaat vastata paremmin oppilaittesi kysymyksiin liittyen kehoon
  • 4. tiedät mitä et tiedä, sekä opit mistä etsiä luotettavaa tietoa kun sitä tarvitset.

Kaiken tämän lisäksi voin myös luvata, että liittymällä Anatomia-klubiin tulet kerta toisensa jälkeen inspiroitumaan siitä miten valtava terapeuttinen potentiaali joogalla on.

Vaikka kaikki vaikuttaa kaikkeen Anatomia-klubilla keskitytään tarkastelemaan joogan vaikutuksia harjoittajan terveyden kokonaisuuteen ERITYISESTI anatomian ja kehon kautta.

Mitä toivon sinulta?

  • vähintään vuosi säännöllistä omaa harjoitusta ja mielellään myös opetuskokemusta oman joogaopettajakoulutuksen jälkeen
  • ennakkoluuloton ja utelias asenne
  • valmius opiskella sitoutuneesti aihetta, josta olet aivan liekeissä (eli anatomia ja kehotietoisuus!)
  • valmius työskennellä poikkitieteellisesti eri joogatyylien edustajien kanssa
  • halu kasvaa ja kehittyä joogaopettajana
  • valmius kyseenalaistaa ja tuulettaa omia pinttyneitä käsityksiä (jos sellaisia sattuu olemaan)
  • kiinnostus sekä tutkimukseen että kokemukselliseen tietoon
  • halu jakaa opittua samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa, kannustavassa ja inspiroivassa ryhmähengessä!

Anatomia-klubi kutsuu SINUT mukaan!

anatomian opettaja Jutta ja Freddy
Tervetuloa myös luurankoni Freddyn puolesta!

MITÄ: Jutta Aallon emännöimä Anatomia & kehotietoisuus -klubi. Klubin jäsenenä saat tietoa anatomiasta, kehon toiminnasta, joogasta sekä terapeuttisista harjoitteista. Saat suoran yhteyden minuun ja pääset keskustelemaan muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Itse sitoudun päivittämään ja tuottamaan laadukasta sisältöä klubilaisten kysymysten ja toiveiden perusteella. Sitoudun myös luomaan turvallista ja luotettavaa, inspiroivaa ja hauskaa ilmapiiriä ryhmäämme <3

Ryhmätapaamiset voivat sisältää mm. anatomian yksityiskohtaista tutkimista viimeisimmällä, huikean hienolla 3D ohjelmalla, pohdintaa miten jooga ohjeet (cues) vaikuttavat kehoon anatomisesti ja miten eri ohjeet toimivat erilaisille kehoille, keskustelua ja ohjausta miten anatomiaa voi soveltaa käytäntöön joogatunneilla, toiminnallista anatomiaa joogaharjoituksen kautta ohjattuna…

Sisältö koostetaan klubilaisten toiveiden mukaisesti!

MISSÄ: Verkossa (ainakin niin kauan kuin korona jatkuu), 2h ryhmätapaamiset kaksi kertaa kuussa zoomissa. Jos et pääse paikalle live-zoomiin voit katsoa tallenteen silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Kaikki zoomit tulevat jäsenten katsottavaksi Anatomia-klubin verkkoalustalle. Ryhmätapaamisten lisäksi saat pääsyn AnatomiaPRO verkkomateriaaliini ja e-kirjaani Anatomia & kehotietoisuus -sivuilla, sekä foorumille, jossa voit keskustella polttavista anatomisista aiheista hyvässä ryhmähengessä!

MILLOIN: Ensimmäinen ryhmä alkaa toukokuussa 2021, ja ryhmä on jo täynnä (10 osallistujaa). Täytä ihmeessä hakemus alla niin otan sinuun yhteyttä kun pystyn aloittamaan uuden ryhmän mahdollisesti syksyllä 2021! Julkaisen hintatiedot kun aloitan uuden ryhmän.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN: Täytä hakemuslomake ja otan sinuun yhteyttä. HUOM. Hakemus ei sido sinua mihinkään vaan liityt jäseneksi vasta kun olet itse varma, että tämä on juuri sitä mitä haluat ja tarvitset. Voit myös perua jäsenyyden, jos niin haluat. Minun tehtäväni on, että henkilökohtaisen keskustelun ja ryhmätapaamisten myötä pidän huolta siitä, että klubi vastaa juuri SINUN anatomiatoiveisiisi. Teen parhaani, että koet klubin niin arvokkaaksi, ettet halua perua jäsenyyttä!!!

Se oli lupaus.

Nähdään ja kuullaan Anatomia-klubilla!

<3 Jutta

Kysymyksiä ja vastauksia

Minä päivinä zoomit järjestetään?

Zoom-ajankohta päätetään aina aloittavan ryhmän kesken, toukokuussa aloittava ryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 11-13. Koska osallistujat ovat kaikki joogaopettajia, ajankohta tulisi todennäköisesti tulevaisuudessakin olemaan päiväaika. Itselleni sopivat vain arkipäivät.

Teen kesällä vähemmän töitä, voinko jättäytyä kesäksi ryhmästä pois?

Minäkin lomailen pidemmin heinäkuussa ja jouluna. Voimme päättää ryhmän kesken, että pidämme joko tauon lomien ajan TAI teen verkkoalustalle valmismateriaalia, joka korvaa live-zoomit.

Pääseekö Anatomia-klubiin myöhemmin mukaan? Nyt tilanteeni on se, etten voi noin vuoteen ottaa lisää tekemistä kalenteriin.

Jätä ihmeessä HAKEMUS niin otan sinuun yhteyttä kun uusi ryhmä alkaa! Kannattaa myös seurata tiedotusta somessa ja uutiskirjeen kautta. Uusia ryhmiä aloitetaan aina kun minulla on riittävä määrä hakemuksia ja tilaa kalenterissani 🙂

Entä jos huomaan että klubi ei ole minun juttuni?

Voit lopettaa klubijäsenyyden, jos se ei palvele tarpeitasi. Kuuntelemalla ja palvelemalla klubilaisiani pyrin tekemään klubista niin tarpeita vastaavan, että jäsenet eivät joudu pettymään. Loppujen lopuksi, anatomiset aiheet joiden kanssa joogaopettajat kamppailevat, ovat suhteellisen samantyylisiä. Se on yksi syistä, minkä takia rakastan anatomiaa. Se on neutraali maaperä, joka koskettaa väistämättäkin jokaista liikkuvaa kehoa. Kehon toiminnan lainalaisuudet ovat samoja, riippumatta joogasuuntauksesta. Ja vaikka joogasuuntauksissa on isoja eroja, niin kaikessa joogassa on omat lajityypilliset haasteensa suhteessa anatomiaan. Aiheesta olen kirjoittanut laajemmin mm. Joogaa ilman rasitusvammoja -blogissa.

Mitä klubi pitää sisällään ja paljon materiaalia on tulossa?

Klubijäsenet saavat pääsyn kaikkeen Anatomia & kehotietoisuus sivuston materiaaliin. Tällä hetkellä siihen sisältyy anatomiaopas e-kirjana ja anatomiaPRO verkkokurssi, jota kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa.

Sitoudun tuottamaan materiaalia klubilaisten toiveiden perusteella, jolloin alustalle rakentuu pikkuhiljaa kattava tietopankki joogan suhteen relevanttia anatomista tietoa. Materiaalit tulevat olemaan esimerkiksi vain jäsenille tarkoitettuja blogikirjoituksia kysytyistä aiheista, podcasteja ja mahdollisesti muiden asiantuntijoiden haastatteluja, videoita, ohjattuja jooga-anatomiaharjoituksia jne..

Tähän mennessä pyydettyjä aiheita ovat mm.:

  • joogaohjeiden (cues) anatomiset vaikutukset
  • yksilöllisten kehoerovaisuuksien tunnistaminen ja anatominen ymmärtäminen
  • miten huomioida oppilaiden keholliset vammat ohjauksessa, sekä lisää yleistietoa fyysisistä vaivoista
  • joogan yksilöllinen ohjaus tunneilla sekä yksilöohjaus
  • liikevariaatiot niille, jotka eivät pääse “klassisiin asanoihin”
  • yliliikkuvan kehon ymmärtäminen ja rasitusvammojen ehkäisy
  • liikeketjujen hallinta ja voimantuotto koko liikelaajuuden läpi
  • keskusteluyhteys kehon ja mielen välillä
  • miten hengitys vaikuttaa kehoon, hermostoon ja mieleen

Varsinkin ensimmäisenä aloittavalla ryhmällä on todella paljon vaikutusmahdollisuuksia siihen, mihin suuntaan klubi lähtee kehittymään ja kuten huomaat toiveita on jo monia! Minun tehtävänäni on toimia järjestelmällisenä oppaana ja pitää huoli siitä, että osallistujien anatominen ajattelu pysyy hyvillä raiteilla. Toinen tärkeä tehtäväni on tarjoilla opetus aiheista johdonmukaisissa paketeissa, niin että irrallisista teemoista syntyy kokonaisymmärrys, joka avaa oppilaan mieltä kohti luovaa ajattelua ja itsenäistä anatomista päättelyä. Tätä anatomisen päättelyn taitoa on hyvä harjoitella turvallisessa ryhmässä, jossa sinulla on lupa olla keskeneräinen, kokeilla ja tehdä virheitä ennen kuin viet tietoja ulkomaailmaan. Ajattelen kuitenkin, että kaiken luovan ajattelun lähtökohta tulee olla tukevalla maaperällä, jossa tarvittavat perusteet ovat hyvin hallussa. Ilman hyvää perusteiden ymmärrystä tieto jää pintapuoliseksi, eikä vakuuta kuulijaansa lisäksi välttämättä sinua itseäsikään.

Luotan vahvasti siihen, että joogaopettajina klubilaiseni ovat kukin jo hyvin osaavia ja itseohjautuvia. Työn kautta tullut kokemus kertoo kyllä, minkälainen tieto on tarpeen. Tämän olen nähnyt jo nyt saatujen hakemusten kautta. Näihin tarpeisiin minä klubiemäntänä vastaan kokemukseni, parhaan tietämykseni ja järjestelmällisyyteni valossa. Minulla on käytössäni kattavasti lähteitä, joista voin etsiä tarvittavan tiedon, mikäli se ei ole työmuistissani. Mikäli jokin toiveista ovat täysin osaamiseni ulkopuolella, en pelkää myöntää sitä ja en pitäisi ollenkaan mahdottomana kutsua esimerkiksi eri anatomian ja fysiologian tai joogan alojen ammattilaisia klubin vieraiksi haastatteluihin toivotuista aiheista.

Paljon klubiin olisi hyvä varata aikaa?

Tämä on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Mitä enemmän olet innostunut ja haluat oppia, sitä enemmän aikaa luonnollisesti kuluu. Jos haluat klubilta enemmän vertaistukea ja ryhmäkeskustelun kautta oppimista, voit osallistua vain zoomeihin. Klubi-zoomit ovat kaksi kertaa kuussa kaksi tuntia kerralla. Jos et pääse paikalle voit katsoa zoomin alustalta. Näin ollen esimerkki opiskeluajan vähimmäismäärästä olisi 4 tuntia kuussa. Koska muodostuva klubiryhmä tulee kannattelemaan jäsenten oppimista, saatat kirjoittaa tai lukea klubi-forumilta eri aiheista. Myös itseopiskeluun on hyvä varata aikaa ja annan varmasti toisinaan kotitehtäviä tai suosituksia tutustua materiaaleihin etukäteen, mutta ne eivät ole osallistumisen edellytys. Anatomia-klubi tulee koronan jälkeen järjestämään myös erillisiä livekoulutuksia, joihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Jaa somessa

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla - tilaa uutiskirjeemme!