Rintaranka ja autonominen hermosto

Missä: Joogapaikka, Teiskontie 21, 33500 TAMPERE

Milloin: Torstaina 27.6. klo 16:30-20:30

Ilmoittautumiset: hanna@joogapaikka.fi

Hinta: HUOM! Early bird 17.5. asti 95€, sen jälkeen 115€ (sis.alv 24%)

Rintaranka on selkärangan keskimmäinen osa, johon kylkiluut kiinnittyvät. Se on kohtaamispaikka lapaluista lähtevien yläraajojen ja vertikaalisen selkärangan välillä. Erityisen mielenkiintoisen osan selkärankaa siitä tekee autonomisen hermoston sympaattisen hermorungon sijainti sen sisäpinnalla. Autonomiseen hermostoon vaikuttava stressi voi siis näkyä ja tuntua rangan alueella.

Vaikka autonomisen hermoston toiminta on ei-tahdonalaista, hermoston rektioihin on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa epäsuorasti. Valitsemalla kiihdyttäviä tai jännittäviä aktiviteetteja autonomisen hermoston sympaattinen puoli kiihtyy. Sitä vastoin rentoutuminen tai esimerkiksi meditaatio saavat autonomisen hermoston parasympaattisen puolen aktivoitumaan. Luennolla käsitellään myös niin sympaattisen kuin parasympaattisen hermoston ylitilaa esimerkiksi pitkittyneen stressin seurauksena.

Kurssilla opitaan rintarangan anatomiasta, autonomisesta hermostosta sekä miten voit hoitaa itseäsi ja lievittää stressiä tietoisen kehotyöskentelyn, kuten joogan avulla.

Sitovat ilmoittautumiset: hanna [at] joogapaikka.fi